Top
 

Zonnepanelen reinigen

Zonnepanelen reinigen voor meer rendement?

Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze panelen leveren veel schone energie op maar wie maakt de panelen schoon? Wij kunnen uw zonnepanelen reinigen en dat is wel zo verstandig om te doen!

Veel fabrikanten van zonnepanelen stellen dat deze ‘zelfreinigend’ zijn, dat de regen al het vuil vanzelf wegspoelt. Dit is in zekere zin ook waar. Door een speciale coating die is aangebracht spoelt zand en vuil van de panelen af door de regen. Echter is dit niet altijd het geval, vogelpoep en bijvoorbeeld zand dat langere tijd op de panelen ligt gaat zich hechten en leggen een laagje over uw zonnepanelen. Hierdoor wordt het zonlicht geblokkeerd. Hierdoor loopt het rendement van de zonnepanelen langzaam maar zeker terug. Het vuil dat zich steeds meer gaat hechten word ook steeds moeilijker te verwijderen. Dit kan op een punt komen dat het vuil niet meer weg te krijgen is en dus als blijvende schade gezien kan worden.

Uit onderzoeken (o.a. TNO 2003) is gebleken dat het jaarlijks reinigen van zonnepanelen gemiddeld 5-10% meer rendement oplevert. U verlengt meteen ook de levensduur van de zonnepanelen, dubbel voordeel dus!

Hoe zonnepanelen reinigen?

Gebruikt nooit zeep!
Zonnepanelen reinigen is het meest efficiënt met osmosewater. Dit is water dat vrij gemaakt is van alle zouten en mineralen. Zo neemt dit water meer vuil op dan gewoon water en laat geen vlekken van kalk of andere mineralen achter. Ons zelfgemaakte osmosewater is word ten alle tijden getest voor gebruik. Zo weet u zeker dat uw zonnepanelen alleen gereinigd worden volgens de hoogst mogelijke standaard!

Uw zonnepanelen reinigen voor maar €40.

Een jaarlijkse zonnepanelen reiniging komt voor een gemiddelde particuliere woning normaal gesproken niet boven de € 40. Hebben uw zonnepanelen een reinigingsbeurt nodig? Klim niet zelf op het dak maar vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

 

Tip!

wanneer u bij ons ook de ramen laat wassen krijgt u korting op al onze andere diensten. Dus ook uw zonnepanelen reinigen!

Vraag een offerte aan
×